Поділитись:

росія припиняє постачати газ Фінляндії

П'ятниця, 20 травня 2022, 19:10
росія припиняє постачати газ Фінляндії

росія припинить постачання газу до Фінляндії о 7:00 за московським часом 21 травня.

Про це заявила фінська газова компанія Gasum після відповідного повідомлення від «Газпром експорту».

Після відключення російських поставок протягом літнього сезону 2022 року фінський оператор постачатиме своїм клієнтам природний газ з інших джерел – трубопроводом Balticconnector з Естонії.

«Дуже шкода, що постачання природного газу за нашим контрактом припиниться. Але ми ретельно готувалися до цієї ситуації та за умови, що не буде збоїв у газотранспортній мережі, ми зможемо забезпечити всіх наших споживачів газом у найближчі місяці», – заявив генеральний директор Gasum Міка Вільянен.

Раніше Gasum не прийняла вимоги рф про перехід на нову систему оплати газу і заявила про намір подати позов до арбітражу.

Рішення про відмову від переходу на оплату в рублях було ухвалено урядом країни ще на початку квітня. На думку Міністра у справах ЄС Тітті Туппурайнен, нова система розрахунків стала б порушенням санкцій.

«Ми не згодні з оплатою в рублях, це можна розглядати як шантаж Росії і як частина геополітичних зусиль росії», – заявила вона.

Фінляндія стала третьою країною Євросоюзу, після Польщі та Болгарії, яка відмовилася платити за російський газ у рублях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів