Отримати статус безробітного і допомогу тепер можна через «Дію» (відео)

П'ятниця, 20 травня 2022, 14:28

Українцям, які втратили роботу під час війни та проживають на тимчасово окупованих територіях або там, де ведуться активні бойові дії, отримати статус безробітного тепер можна на порталі та у додатку «Дія».

Про це у п'ятницю, 20 травня, повідомили на фейсбук-сторінці Міністерства цифрової трансформації України.

«Втратили роботу через війну? Оформте допомогу по безробіттю в Дії
Тепер у застосунку та на порталі Дія можна оформити статус безробітного та отримувати щомісячну допомогу», – йдеться у повідомленні.

Скористатися послугою можуть українці, які були офіційно працевлаштовані, але втратили роботу через війну або не можуть продовжувати діяльність як ФОП через воєнний стан і зареєстровані на тимчасово окупованих територіях чи там, де ведуться активні бойові дії.

Як скористатися послугою:

  1. у застосунку виберіть меню «Послуги» та пункт «Допомога по безробіттю», на порталі – послугу з отримання статусу безробітного: https://diia.gov.ua/services/otrimannya-statusu-bezrobitnogo;
  2. далі підтвердьте, що ви дійсно втратили роботу та не є студентом денної форми навчання;
  3. після підтвердження даних виберіть місто та центр зайнятості, у якому хочете отримати статус;
  4. за необхідності залиште свої паспортні та контактні дані, виберіть періодичність отримання виплат та картку «єПідтримки», на яку буде нараховуватися допомога. Якщо ви не маєте картки, можете оформити віртуальну просто в застосунку;
  5. уважно перевірте заяву ще раз та підтвердьте її.

Після цього очікуйте, коли працівники центру зайнятості оброблять вашу заявку. Ви отримаєте push-сповіщення про це в застосунку.

Нагадаємо: згідно з опитуванням сайту новин Волині «Конкурент», понад 20 % волинян залишилися без роботи через війну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: