Поділитись:

"Ніхто, крім волинян , порядок на Волині не наведе", – нардеп Єгор Соболєв у Луцьку

Понеділок, 28 листопада 2016, 19:35

Навести порядок, подолавши корупцію, на Волині можна завдяки силам самих волинян

Про це заявив голова Комітету Верховної Ради України з питань запобігання і протидії корупції, народний депутат України від політичної партії ""Об'єднання "Самопоміч" Єгор Соболєв під час зустрічі з журналістами та громадськими активістами у Палаці культури Луцька 28 листопада.

Із його слів, такі інструменти, як електронне декларування, реформи, прозорість та відкритість влади, впроваджувалися для самих громадян, аби відбувалося творення держави.

"Це ваша відповідальність – домогтися, щоб усі ці люди залишили державну службу. Ніхто окрім лучан, волинян, порядок на Волині не наведе", – сказав Соболєв про тих, чиїх прізвищ в деклараціях про доходи з'явилося чимало запитань.

Він наголосив, що для подолання корупційної складової в Україні потрібно почати з простих речей – ставлення запитань до посадовців та політиків.

"Прочитайте декларацію політика за якого голосувати та декілька посадовців. Якщо у вас виникнуть запитання по декларації – запитайте. Якщо йдеться про митника, податківця, державного службовця, то можна написати офіційного листа. Можна зробити копію цього листа до Антикорупційного бюро з проханням порушити кримінальну справу", – зауважив народний депутат.

Єгор Соболєв підкреслив, що Україні потрібна антикорупційна реформа політики. Також він назвав дві ідеї, які були раніше зареєстровані в парламенті – закон про відкриті списки партій та закон про повну заборону політичної реклами – та дадуть можливість рівної конкуренції між політичними діячами.

"Ви своїми діями закладаєте нову політичну культуру. Я хочу щоб кожен політик відчував себе під мікроскопом. Я хочу, щоб кожен посадовець знав, якщо не дай Боже вилізе майно чи спробую його приховати, то про це одразу запитає величезна кількість людей. Ясно, що на початку ви будете здаватися диваками. Я одним із перших почав цікавитися деклараціями. І колись за Януковича я, як журналіст, розіслав в усі Апеляційні суди України запитання до голови суду щодо добровільного оприлюднення його декларації. Як не дивно, половила відповіли, дехто не відповів або відповів з реакцією "для чого вам ця інформація потрібна". Зараз це вже норма закону. Ми маємо піти далі! Я дуже боюся, щоб це не перетворилося на розвагу чи світську хроніку. Ми знаємо ж, як ці гроші зароблені", – резюмував він.

Надрукувати
мітки:
коментарів