Поділитись:

У Луцьку освятили новий храм (фото, відео)

П'ятниця, 20 травня 2022, 08:00
У Луцьку освятили новий храм (фото, відео)

19 травня, у день пам’яті ігумена і чудотворця Йова Почаївського, в Луцьку парафіянам відкрила двері новозбудована церква його імені.

Про це повідомили в пресслужбі Волинської обласної ради. 

Храм упродовж 7 років зводився на пожертви вірян і меценатів. Наріжний камінь у підмурівок заклав сам Патріарх Філарет. У чині освячення престолу взяли участь митрополит Луцький і Волинський Михаїл та священнослужителі інших парафій, військові та прихожани. 

Після святкового богослужіння та хресної ходи настоятель церкви Йова Почаївського, військовий капелан отець Олександр (Вронський) подякував кожному, хто долучився до її будівництва.

Владика Михаїл зазначив, що зараз як ніколи важлива віра – у власні сили, у наших воїнів, свою країну, в Бога, і тоді неодмінно буде мирне небо над Україною.

«Добре, що на нашій землі навіть попри війну відкриваються храми, а люди все частіше звертаються до Бога, сповідуючи християнські мораль та заповіді. Я переконаний, що це допоможе нам перемогти, бо ми єдині і в молитві, і в тилу, і на полі бою», – наголосив голова облради Григорій Недопад.

У Луцьку освятили новий храм (фото, відео)У Луцьку освятили новий храм (фото, відео)У Луцьку освятили новий храм (фото, відео)У Луцьку освятили новий храм (фото, відео)У Луцьку освятили новий храм (фото, відео) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів