Поділитись:

Окупанти хочуть зробити на місці «Азовсталі» технопарк чи просто парк

Середа, 18 травня 2022, 15:03
Окупанти хочуть зробити на місці «Азовсталі» технопарк чи просто парк

Ватажок так званої «ДНР» Денис Пушилін заявив, що на місці заводу «Азовсталь», який окупанти намагаються стерти з лиця землі, хочуть зробити технопарк або просто паркову зону.

Про це інформує «Українська правда».

Ватажок бойовиків також заявив, що Маріуполь «буде відбудований з акцентом на курортний бізнес». Пушилін висловив сподівання, що окупаційній владі у цьому допоможе Росія.

Раніше ватажок «ДНР» заявляв, що планує зробити зі знищеного росіянами Маріуполя курорт.

Маріупольська міська рада своєю чергою повідомила, що в «ДНР» планують знести «Азовсталь».

Такі дії окупантів міська влада пояснює тим, що у ЗСУ скоро з’являться сили для деокупації Маріуполя, тому «росіяни превентивно знищують важливий для України промисловий комплекс», а також хочуть стерти будь-яке нагадування про героїчний подвиг українських військових.

Маріупольська міська рада наголошує, що окупанти не зацікавлені у відновленні та розвитку Маріуполя, бо для них – це лише територія для кримського коридору.

Водночас міська влада нагадала, що «Азовсталь» – це унікальний металургійний комплекс повного циклу, який забезпечував роботу для 10 тисяч людей, мільярди доларів валютних надходжень та податків, 7 тисяч тонн високоякісної сталі, 6 млн тонн чавуну та 4,5 млн тонн металопрокату.

За словами заступника мера Маріуполя Сергія Орлова, окупанти розбомбили місто на 80-90 %. Російські війська продовжують щодня обстрілювати та скидати бомби на завод «Азовсталь», де й досі тримають оборону українські захисники.

Нагадаємо: у Міноборони Росії заявляють, що територію заводу «Азовсталь» у Маріуполі залишили 959 українських військових.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
16 квітня 2024
10 березня 2024
19 січня 2024
30 грудня 2023
22 грудня 2023
17 грудня 2023
13 жовтня 2023
12 серпня 2023
07 серпня 2023