Поділитись:

У путіна вже запевняють, що не можуть першими завдати ядерного удару

Середа, 18 травня 2022, 13:00
У путіна вже запевняють, що не можуть першими завдати ядерного удару

Віцепрем'єр росії юрій борисов заявив, що росія не може першою завдати ядерного удару. При цьому він посилається на військову доктрину, яка нібито це забороняє. 

Про це пише Українська правда. 

«За нашою доктриною, за нашою стратегією, Збройні сили російської федерації застосовують лише матч-відповідь. Першими ми, за доктриною, не нападаємо. У нашого президента, верховного головнокомандувача, постійно поблизу знаходяться два морські офіцери, які носять так звану ядерну валізку. І у разі загроз, що надходять від засобів повітряно-космічної оборони та систем попередження про ракетний напад, у разі нальоту визначається факт нападу, траєкторія, місця падіння – це є критеріями для удару у відповідь», – зазначив борисов. 

Але він каже неправду. Згідно з військовою доктриною рф, країна залишає за собою право застосувати ядерну зброю у відповідь на застосування проти неї або її союзників ядерної та інших видів зброї масової поразки, а також у разі агресії проти рф із застосуванням звичайної зброї, «коли під загрозу поставлено саме існування держави», – пише видання. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів