Поділитись:

У 2023 році українці самі обиратимуть склад журі для «Євробачення»

Середа, 18 травня 2022, 06:50

У 2023 році склад професійного журі від України для участі у «Євробаченні» визначатимуть українці відкритим голосуванням.

Про це повідомив голова правління Національної суспільної телерадіокомпанії України Микола Чернотицький, – інформують Факти ICTV. 

«Ми зробимо open-call, щоб всі громадяни, хто хотів, могли запропонувати ту чи іншу кандидатуру, яка, на їхній погляд, має досвід та вагу в цій сфері. Після цього зробимо голосування на сайті, і, відповідно, після завершення голосування, після узгодження ЄМС (Європейська мовна спілка, яка організовує «Євробачення», – ред.) буде сформоване професійне журі, яке братиме участь у голосуванні на «Євробаченні» наступного року, – сказав Чернотицький в ефірі загальнонаціонального телеефіру.

Голова правління НСТУ додав, що для України у проведенні «Євробачення-2023» дуже важливим буде безпековий фактор.

«Я б дуже хотів, і зроблю для цього все можливе, щоб «Євробачення» пройшло в Україні. Якщо для інших країн проведення Євробачення – це питання інфраструктури та фінансів, то, безумовно, для України, дуже важливим і, мабуть, визначальним буде фактор безпековий», – сказав він.

До слова, учасник гурту Kalush Orchestra пропонує провести Євробачення-2023 у Луцьку

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів