«Поблажки» цьогорічним випускникам: «Прайм-Тайм» з Аллою Корнейко (відео)

Вівторок, 17 травня 2022, 21:30

У програмі «Прайм-Тайм» журналісти телеканалу «Конкурент TV» поспілкувалась із завідувачкою відділу ЗНО Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти Аллою Корнейко про те, чи будуть якісь «поблажки» цьогорічним випускникам у плані балу прохідності.

Жінка розповідає, що завжди ЗНО має таке поняття як «пороговий бал». Пороговий бал – це певно кількість тестових балів, які обов'язково треба набрати, щоб отримати той мінімум – 100 балів, з якими можна подавати документи.

Цього року кожен учасник тестування зіткнеться з двома бальними системами: бали тестові – це за виконання завдання, а потім вони переводяться в бали, які вже подають при вступі.

«Умовно з історії України можна набрати максимально 35 балів. Оці 35 будуть відповідати 200 балам», – зазначає Алла Корнейко.

Завідувачка додає, що завжди був поріг, який відповідав 100 балам. Цьогоріч 100 балам відповідає 1 бал. Це означає, що варто дати правильно відповідь на одне завдання і ти отримуєш оту сотню (100 балів) з якою можеш пробувати брати участь у конкурсі на вступ до закладів вищої освіти.

«Це не те що «поблажка» – це практично скасований пороговий бал», – зауважує Корнейко.

Подробиці – у відео.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: