Поділитись:

Британські кафе fish & chips – під загрозою закриття через війну в Україні

Вівторок, 17 травня 2022, 14:07

Традиційні британські кафе fish & chips – смаженої у клярі риби та картоплі – під загрозою припинення діяльності через війну в Україні, оскільки дуже залежали від імпорту з України та РФ. 

Про це у коментарі низці ЗМІ, серед яких Sky News, розповідають представники профільної асоціації National Federation of Fish Friers (NFFF), пише «Європейська правда»

Мережі отримували з України близько половини всієї олії, яку використовують для приготування, основний постачальник борошна – також Україна. З початком повномасштабної війни і борошно, і олія суттєво подорожчали. 

Проблеми виникли і з рибою: близько 40 % імпортували з Росії, яка тепер під санкціями, і російську рибу скоріш за все доведеться замінювати суттєво дорожчою. 

На додачу, подорожчання добрив може відбитися на ціні картоплі, а крім того зростає вартість електроенергії та енергоносіїв. 

Керівник асоціації Ендрю Кук закликає уряд знизити ПДВ для індустрії, як вже робили під час пандемії коронавірусу, заявляючи, що без цього багатьом доведеться закритися. 

Деякі кафе fish & chips у Британії працюють ще з вікторіанської епохи.

Нагадаємо: раніше президент Української зернової асоціації Микола Горбачов заявив, що проблеми з експортом зерна з України призведуть до голоду і зростання інфляції в деяких країнах світу.

Надрукувати
мітки:
коментарів