Поділитись:

Назвали найнадійніші банки України 2016 року, – дослідження

Понеділок, 28 листопада 2016, 17:13
Назвали найнадійніші банки України 2016 року, – дослідження

Інвестиційна компанія Dragon Capital разом з виданням "Новое время" опублікувала список 20 найнадійніших кредитних установ країни 2016 року.

Перше, що слід сказати про рейтинг, що вперше після Майдану у ньому змінився лідер. Державний "Ощадбанк" поступився першістю "Райффайзен Банку Аваль", "доньці" однойменної австрійської установи, – пише видання.

Банк минулого року зміг залучити в число акціонерів авторитетний міжнародний фінансовий інститут — ЄБРР. Також Райффайзен за дев'ять місяців 2016‑го заробив рекордні для системи 2,5 млрд грн чистого прибутку та достроково завершив програму рекапіталізації.

Лідер минулого року "Ощадбанк" опустився на третю сходинку При цьому держбанк входить у число кращих за показником довіри вкладників. За дев'ять місяців 2016 року у структури, яку реформує Андрій Пишний, зростання вкладів становило 33% без урахування девальвації гривні.

Неприємним, хоча й очікуваним сюрпризом 2016‑го стало те, що в рейтинг найнадійніших не потрапив найбільший за активами та обсягом депозитів "ПриватБанк". Він був виключений зі списку надійних оскільки поки незрозуміло, чи погодяться акціонери банку виконати вимоги регулятора щодо докапіталізації, що множить чутки про можливу націоналізацію дітища Коломойського.

Загалом більшість з учасників топ-20 рейтингу Dragon Capital, як і раніше, становлять дочірні структури іноземних банків.

"Є сподівання, що наступного року в рейтингу буде більше українських імен", — зазначає рейтингу аналітик Dragon Capital Анастасія Туюкова.

Довідка:

Dragon Capital, одна з найбільших груп компаній, що працюють у сфері інвестицій та фінансових послуг, та надають повний спектр інвестиційно-банківських та брокерських послуг для корпоративних і приватних клієнтів.

Dragon Capital здійснює брокерські операції з акціями та борговими інструментами, супровід угод із залучення капіталу, прямі інвестиції та управління активами. Компанія заснована у 2000 р. в Києві. Міноритарним пакетом Dragon Capital з 2007 року володіє Goldman Sachs, один з найбільших банків у світі.

Надрукувати
мітки:
коментарів