Поділитись:

У Польщі заговорили про «демілітаризацію» Калінінграду

Понеділок, 16 травня 2022, 08:53
У Польщі заговорили про «демілітаризацію» Калінінграду

Ексзаступник міністра оборони Польщі закликав демілітаризувати Калінінград і запропонував дати російському місту нову назву, не пов'язану з Калініним.

Про це повідомляє УНІАН.

Колишній заступник міністра оборони Польщі, офіцер і публіцист Ромуальд Шереметєв виступив за «демілітаризацію» російського Калінінграда в разі вступу Швеції та Фінляндії в НАТО.

За його словами, Калінінград в такому випадку буде «істотною проблемою» для Альянсу.

«Ми повинні, однак, попросити калінінградців перестати називати себе злочинцем [Михайлом] Калініним, який несе солідарну відповідальність за вбивства в Катині. По-друге, цей регіон необхідно демілітаризувати, тому що не може бути, щоб НАТО сиділо на пороховій бочці між ніг. Це, напевно, зрозуміло», - сказав польський ексчиновник.

Він також спрогнозував, що після поповнення НАТО двома новими членами Польща матиме набагато сильніші позиції на східному фланзі, ніж раніше.

За кілька днів послідувала реакція калінінградських чиновників. У коментарі пропагандистському ресурсу URA.RU губернатор Калінінградської області Антон Аліханов висловився в характерному для нинішнього російського режиму стилі.

«Вам не все одно? Нам ось тут все одно. Абсолютно ... Там іде битва за статус головного русофоба, щоб зайняти місце в партії [влади]», – заявив він.

Нагадаємо, що росія не припиняє ведення наступальних дій у Східній операційній зоні. Основні зусилля ворог зосередив на Донецькому напрямку. На Слобожанському напрямку намагається стримувати наступ Сил оборони на північ від міста Харків та запобігти їх виходу до Державного кордону України. Ворог веде підготовку наступальних дій силами підрозділів зосереджених в районі міста Ізюм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
05 квітня 2024
07 березня 2024
22 лютого 2024
11:07
15 грудня 2022
29 листопада 2022
16 листопада 2022
15 листопада 2022
14 листопада 2022
06 листопада 2022