Поділитись:

Волинські спортсмени завоювали нагороди на Дефлімпійських іграх

Неділя, 15 травня 2022, 10:46

Двоє волинських спортсменів показали високі результати у ХХІV літніх Дефлімпійських іграх, які відбуваються у Бразилії.

Про це повідомляє голова Волинської обласної ради Григорій Недопад у Фейсбуці.

«Учора в командній естафеті наш спортсмен, заслужений майстер спорту Дмитро Вишинський, завоював друге місце і срібну медаль на дистанції 200 метрів, а також 1 місце в командній чоловічій естафеті, на дистанції 4/400 метрів і 4 місце – дистанція біг на 100 метрів. Найщиріші вітання! Пишаємось видатним земляком, багаторазовим чемпіоном численних міжнародних змагань», – йдеться в дописі.


Також два 4 місця виборов Олександр Колодій, заслужений майстер спорту України з кульової стрільби. 

«Попри надважку ситуацію в країні, Україна перемагає, а наші спортсмени-дефлімпійці завойовують нові спортивні перемоги, демонструючи світу свій професіоналізм, вміння змагатися чесно і досягати найвищих успіхів. Підтвердження цьому – встановлення своєрідного історичного рекорду збірною України – цьогоріч українська команда виборола вже 129 медалей, з яких 56 золотих, 36 срібних та 37 бронзових. Як підсумок – перша позиція у медальному заліку», – написав Григорій Недопад.

Голова облради привітав спортсменів та додав, що як голова Волинського осередку Національного олімпійського комітету України і надалі працюватиме разом із волинською командою тренерів, організаторів і всіх, хто вболіває за волинський спорт, аби спортсмени мали все необхідне для тренувань, розкриття спортивного потенціалу, для нових перемог.

Довідково: Дефлімпійський рух – змагання спортсменів з інвалідністю, із порушеннями мовленнєво-слухового апарату, санкціоновані Міжнародним олімпійським комітетом як спортивні змагання найвищого рівня.

Нагадаємо, що український чемпіон світу за версіями WBA, WBO та IBF у надважкій вазі Олександр Усик очолив рейтинг найкращих боксерів світу незалежно від вагових категорій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів