Поділитись:

На Запоріжжі окупанти облаштували в'язницю для своїх дезертирів

Неділя, 15 травня 2022, 10:11

У селищі міського типу Кам'янка Запорізької області російські окупанти перетворили приміщення місцевого училища на в'язницю, в якій утримують своїх військовослужбовців, котрі відмовляються воювати.

Про це 14 травня повідомила Запорізька ОДА у Telegram.

В ОДА уточнили, що в цьому селищі є багато росіян, а їхня техніка регулярно пересувається населеним пунктом. На блокпостах перевіряють документи, роблять повний огляд автомобіля, телефону та особистих речей, а віднедавна окупанти вимагають показати ще й спеціальну перепустку, яку видають в окупаційній комендатурі.

Крім того, росіяни в колишньому курнику біля Кам'янки спалюють своїх загиблих на полі бою. Місцеві також повідомляють, що загарбники планують перепис населення.

Також росіяни активно шукають вільні квартири в центральній частині Бердянська та на Бердянській косі. Двері деяких приміщень окупанти зламують.

У Мелітополі військові рф намагаються відновити виробництво військової продукції на місцевому заводі автотракторних запчастин. Окупанти наказали зібрати всіх працівників і запустити виробничий процес.

Крім того, за даними ОДА, у Терпіннівській громаді новопризначене керівництво з колаборантів виманює у людей гроші нібито на зламану водонапірну помпу, тому закликає населення платити за комунальні послуги до каси, а не на офіційні рахунки.

Російські військові, які зараз перебувають у Кам'янці-Дніпровській, заборонили риболовлю на водосховищі, а на решті водойм громади – лише за погодженням з окупаційною владою.

Загарбники опублікували відеозвернення нібито жителя Енергодара, в якому чоловік закликає енергодарців повертатися до міста і запевняє, що у суспільстві спокійно, налагоджується мирне життя. В ОДА зазначають, що це зовсім не так, і закликають не вірити провокаціям від росіян та їхніх акторів.

У районній лікарні Мелітополя зараз перебувають поранені військовослужбовці росії з діагнозом «защемлення хребта». Росіяни пояснюють, що така проблема виникла через носіння бронежилетів, і просять, щоб їх комісували після проходження лікування.

Нагадаємо, що з Сєвєродонецька Луганської області 14 травня вдалося провести евакуацію цивільних – вперше за довгий час.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів