Поділитись:

У США молодик розстріляв десять афроамериканців, транслюючи це онлайн

Неділя, 15 травня 2022, 08:56
У США молодик розстріляв десять афроамериканців, транслюючи це онлайн

В американському місті Баффало, штат Нью-Йорк, 18-річний хлопець з автоматичної рушниці розстріляв понад десять людей у супермаркеті. Криваву бійню він транслював у прямому ефірі.

Про це повідомляє Associated Press.

Озброєний чоловік увійшов в супермаркет та відкрив вогонь по відвідувачах та персоналу. Вбивця був у камуфляжній формі, касці та бронежилеті.

Хлопець розстріляв 10 людей та поранив ще трьох. Масове вбивство він показував користувачам мережі у прямому ефірі. Серед постраждалих від куль - 11 афроамериканців, які становлять більшість у цьому районі міста.

Місцева влада назвала цей інцидент «злочином на ґрунті ненависті та насильницьким екстремізмом на расових мотивах».

Підозрюваний - Пейтон Гендрон з міста Конклін, розташованого приблизно за 320 кілометрів на південний схід від Баффало. Його заарештували.

Вбивця приїхав до супермаркету на своїй автівці. Спочатку він вистрелив у чотирьох людей біля магазину, трьох з них поранив смертельно. Охоронець супермаркету, поліціянт у відставці, зробив кілька пострілів, але куля влучила в бронежилет нападника. Гендрон вбив його та пішов розправлятися з людьми в середині магазину.

Під час затримання підозрюваний погрожував застрелитися, але поліція вмовила його скласти зброю.

За даними слідства, підозрюваний купив зброю легально, однак використав заборонені магазини. Триває слідство.

Нагадаємо, що почався перший судовий процес щодо воєнних злочинів окупантів. Рашиста вадіма шішімаріна звинувачують у вбивстві цивільного на Сумщині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів