Село на Донеччині окупанти замінували підступними боєприпасами (фото)

Субота, 14 травня 2022, 15:36

Село Максимільянівка Донецької області окупанти замінували підступними боєприпасами дистанційного мінування, які вибухають впродовж 72 годин. Постраждати могли мирні мешканці.

Про це повідомляє Національна поліція України у Фейсбуці.

«Окупанти зруйнували домівки та скинули на вулиці боєприпаси дистанційного мінування. Вони вибухають будь-якої миті впродовж 72 годин. На щастя, на місці вже працювали поліцейські. Вони прибули до того, як люди вийшли надвір. Вибухотехніки обстежили територію та знешкодили всі небезпечні предмети», – йдеться у дописі.

Міни знаходили на дорозі, біля дворів, у палісадниках серед ірисів і півоній.

«Поліція запобігла вибухам, десятки життів було збережено. Для інших жителів Донеччини цей ранок став моментом прощання з домом. Для правоохоронців, які допомагають родинам евакуюватися подалі від російських  снарядів, – радістю, що ця малеча врятована. А для всіх нас – це ще один день до перемоги! Дякуємо за фото Євген Малолєтка та Associated Press», – йдеться у дописі.

 

 

 

 

 

 

 

Нагадаємо, що у рф на державному рівні триває прихована мобілізація. В Бєлгородській та Ростовській областях на основі призовників та мобілізаційних ресурсів формуються нові підрозділи окупаційних військ, які направляються на територію України. Проте застосування таких військ переважно є неефективним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: