Поділитись:

Автомати, пістолети, гранати: у Києві затримали торговців зброєю (відео)

П'ятниця, 13 травня 2022, 15:12

У Києві оперативники ДСР Нацполіції спільно з колегами-правоохоронцями викрили двох столичних жителів, які заробляли на незаконному продажі зброї і боєприпасів.

Про це у п'ятницю, 13 травня, повідомили на фейсбук-сторінці Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.

За даними правоохоронців, зловмисники налагодили продаж зброї та боєприпасів. Серед «асортименту» – набої різного калібру, гранати, пістолети, автомати. Так, вартість набоїв коливалася від 28 до 40 гривень в залежності від калібру, гранати – по 50 доларів США, пістолети – 2 000 доларів США, а ось автомати можна було придбати й за 1 000 доларів. 

В межах кримінального провадження під час першого етапу спецоперації поліцейські задокументували факти продажу зброї. 12 травня провели другий етап спецоперації та затримали учасників угруповання під час збуту зброї у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.
Крім того, вилучили автомати, гранати, пістолети велику кількість набоїв різного калібру, холодну зброю, гроші.

Вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру за статтею 263 Кримінального кодексу України та обрання запобіжних заходів.
Досудове розслідування триває, його здійснюють слідчі ТУ ДБР за процесуального керівництва Київської міської прокуратури. Наразі встановлюються особи, які також можуть бути причетні до протиправної діяльності. 

За незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами передбачена відповідальність у вигляді позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів