Поділитись:

Троє колишніх президентів України звернулися до світу: що просять

П'ятниця, 13 травня 2022, 14:21

Другий, третій і п'ятий президенти України Леонід Кучма, Віктор Ющенко та Петро Порошенко звернулися до керівників країн світу, аби допомогли врятувати життя цивільних і військових з території заводу «Азовсталь» у Маріуполі.

Про це пише Українська правда з посиланням на лист, який опублікував Петро Порошенко.

«Ми звертаємось до керівників країн світу. До держав-членів Європейського Союзу, Сполучених Штатів Америки та Канади, Китаю, Туреччини та інших, а також до ООН. Просимо усіма наявними дипломатичними ресурсами допомогти українській владі врятувати життя цивільних і військових українців, яких на території заводу «Азовсталь» росія за наказом путіна намагається знищити варварськими методами», – зазначив Порошенко.

Як додав колишній президент, така шокуюча жорстокість рашистів позбавлена будь-якого військового сенсу. Місто Маріуполь практично вщент зруйноване російською армією, яка зараз намагається приховувати сліди своїх злочинів.

«Надзвичайні мужність та героїзм українських воїнів-захисників міста вразили не лише Україну, а й увесь світ. Батальйон «Азов», наші морпіхи, наші прикордонники вже увійшли в історію, бо їхній військовий подвиг безпрецедентний. І це наші національні герої, самовіддані, сміливі, патріотичні. Але зараз вже не йдеться про рівний чи нерівний бій. На очах усього світу відбувається спроба кривавої помсти і розправи росіян над тими, хто, хоча й перебуває в оточенні, але переміг їх силою духу і силою волі», – зазначає Порошенко.

Президенти закликали кожного долучитися, аби врятувати життя захисників.

Петро Порошенко запропонував владі долучитися до процесу переговорів щодо екстракції захисників «Азовсталі» поруч з міжнародними та українськими представниками влади, та особисто взяти участь у реалізації цієї процедури.

Нагадаємо, що перехоплення розмови окупанта яскраво демонструє настрій, що набирає силу в російській армії, – бажання піти з війни за будь-яку ціну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів