Поділитись:

УПЦ МП звинуватила в нападі Росії ПЦУ та колишню українську владу (відео)

Четвер, 12 травня 2022, 21:21

Синод УПЦ МП поскаржився президенту Володимиру Зеленському на спроби заборонити діяльність церкви та заявив, що нібито одним із приводів російського воєнного вторгнення до України стала політика п'ятого президента Петра Порошенка.

Про це йдеться у заяві синоду, пише Ліга.

Там нагадали, що УПЦ МП «одразу засудила військову агресію Російської Федерації проти України" та закликала "вирішити конфлікт за допомогою слова, а не зброї». У церкві висловили жаль, що спроби мирних переговорів бажаного результату не принесли.

Водночас в УПЦ МП стурбовані тим, що в деяких регіонах «мають місце непоодинокі випадки розпалювання ворожнечі та розбрату на релігійному ґрунті».

Там нагадали про реєстрацію у Верховній Раді законопроєкту про заборону Московського патріархату на території України та рішення влади низки територіальних громад про заборону діяльності УПЦ МП у їхніх межах.

«Із сумом констатуємо, що всі ці факти є наслідком помилкової релігійної політики часів президентства П.О. Порошенка та руйнівної ідеології так званої Православної Церкви України. Переконані, що саме така діяльність попередньої влади та ПЦУ стала однією з причин воєнного вторгнення до України», – йдеться у заяві.

Синод звернувся до президента із проханням «втрутитися в цю непросту ситуацію, зупинити релігійну ворожнечу в українському суспільстві та вжити необхідних заходів проти беззаконних дій щодо Української Православної Церкви».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів