Поділитись:

Військовий експерт пояснив, чому волинянам не можна ігнорувати повітряні тривоги

Четвер, 12 травня 2022, 09:00
Військовий експерт пояснив, чому волинянам не можна ігнорувати повітряні тривоги

Безпекова ситуація в Україні ускладнилася тим, що ворог обстрілює нас ракетами, запущеними з підводних човнів, які відстежити й збити дуже важко. Тому при кожному оголошенні повітряної тривоги треба спускатися в укриття.

Так вважає військовий експерт Сергій Грабський. Про це він сказав у програмі «Актуально» на 12 каналі.

«Ракети, випущені з кораблів, наші протиповітряні сили зможуть відстежити й з досить великою ймовірністю збити. А ракети, випущені з підводних човнів, відслідкувати дуже важко. Тому, виходячи з того, що жодна система ППО не може збити всі повітряні цілі, які наближаються до об’єкта, об’єктивно безпекова ситуація для нас ускладнюється. Адже чисто математично кількість ракет, які можуть бути пропущені нашими системами ППО, збільшується», – пояснив він. 

Куди ті ракети летітимуть – передбачити дуже складно, адже до цілей, які становлять інтерес противника, можуть належати й транспортні об’єкти, і об’єкти критичної інфраструктури.

«Не можна виключити такі об’єкти, як це вже було в Центральній і Східній Україні, як лікарні, дитсадки та інші соціально важливі установи. І в цьому полягає велика проблема. Тому, шановні друзі, попри те, що ми з вами перебуваємо на заході України, де досить спокійно, я вас дуже прошу: при кожному оголошенні повітряної тривоги спускайтеся в бомбосховища. Бережіть себе!» – закликав військовий експерт. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів