Поділитись:

Світовий банк щомісяця надаватиме Україні 200 мільйонів доларів

Четвер, 12 травня 2022, 00:22
Світовий банк щомісяця надаватиме Україні 200 мільйонів доларів

Світовий банк планує кожного місяця виділяти в середньому 200 мільйонів доларів на оплату праці працівників державних органів України та вчителів закладів середньої освіти.

Про це в інтерв’ю Укрінформу повідомив заступник міністра фінансів України Роман Єрмоличев.

Усього СБ оголосив про надання допомоги в розмірі 1,5 мільярда доларів, щоб відшкодувати відповідні видатки Державного бюджету.

За словами Єрмоличева, Мінфін постійно шукає альтернативні джерела фінансування потреб держави в умовах пріоритетного спрямування коштів на протидію російській агресії. 

Зокрема, зазначені виплати готуються в межах спільного проєкту української влади та Світового банку «Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні».

«Підтримка міжнародних партнерів, безперечно, є вкрай важливою зараз. Очікуємо, що донорські кошти посилять спроможність українського бюджету, а отже, сприятимуть наближенню нашої перемоги», – додав Єрмоличев.

Він зазначив, що, за даними Державної казначейської служби України, станом на 1 квітня в 1444 місцевих бюджетах були залишки освітньої субвенції в розмірі 7,5 млрд гривень. Крім цього, у 1202 місцевих бюджетах було накопичено 242 млн гривень допомоги з держбюджету місцевим бюджетам для підтримки людей з особливими освітніми потребами. 

«Це – також ресурс, який має посилити спроможність органів місцевого самоврядування у частині фінансування освіти», – наголосив заступник міністра.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів