Поділитись:

Платний патріотизм: підрахували, скільки заробили російські зірки за підтримку кремля (фото)

Четвер, 12 травня 2022, 00:56
Платний патріотизм: підрахували, скільки заробили російські зірки за підтримку кремля (фото)

Після того, як росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну 24 лютого, більшість російських зірок підтримали путінську так звану «спецоперацію». Втім, як підрахували журналісти, робить це шоу-бізнес рф не за просто так.

Про це пише НВ.

«У квітні – на початку травня в російських регіонах пройшов марафон "Za россию“. На нього влада витратила рекордну суму – майже 100 млн рублів. Артисти заробили на патріотичних концертах великі гонорари, а запрошував їх близький кремлю Експертний інститут соціальних досліджень», – йдеться у матеріалі російської служби ВВС.

Повідомляється, що таких мітингів-концертів на підтримку росіян, що воюють в Україні, з середини квітня було організовано у більш ніж 30 містах рф. При цьому на оплату виступів артистів у цьому марафоні з бюджету було витрачено 95,3 млн рублів (приблизно 1,4 млн доларів) – що зробило цю суму найдорожчим державним контрактом, укладеним коли-небудь в росії на оплату концертної програми.

Загалом у марафоні брали участь 34 виконавці, між якими й розділили рекордну суму. Для кожного була погоджена програма та її ціна, найбільше (10,5 млн рублів або понад 150 тис. доларів) заробила група музиканта Сергія Галаніна – СерьГа. Найдорожче коштував єдиний концерт гурту Uma2rman у Барнаулі (понад 4 млн рублів або близько 60 тис. доларів), найдешевшим був виступ гурту Послезавтра.

Також видання склало список російських зірок, залежно від суми, яку їм вдалося заробити на своєму «патріотизмі»:

Платний патріотизм: підрахували, скільки заробили російські зірки за підтримку кремля (фото) 

«Бі-бі-сі порівняла вартість участі артистів щодо держконтрактів у марафоні та інших концертах, зокрема у колишні роки. Ці підрахунки приблизні, оскільки остаточно не розкриваються всі умови, але можуть дати уявлення про порядок цін. Як з’ясувалося, за нинішніх кризових умов гастролі на підтримку "спецоперації“ в Україні – непоганий бізнес для артистів-патріотів», – зазначається у статті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів