Поділитись:

Halifax допоможе створити українське супутникове угруповання

Середа, 11 травня 2022, 22:53
Halifax допоможе створити українське супутникове угруповання

Halifax International Security Forum, некомерційна організація зі штабом у Вашингтоні, округ Колумбія намагається зібрати $10 млн на створення супутникового угруповування для України.

Компанія Satellogic, яка займається спостереженням за Землею, була обрана для виробництва супутників після збору коштів, сказав Райан МакКінні, віцепрезидент та генеральний менеджер Satellogic North America, в інтерв’ю на симпозіумі GEOINT.

Halifax International заснувала «Фонд Перемоги України», щоб зібрати $10 млн «для купівлі Україною власного спеціалізованого супутникового угруповання з кількома супутниками високої роздільної здатності, зареєстрованими під українським прапором».

Уряд США та комерційні супутникові оператори надають зображення українському уряду. Але Halifax International вважає, що Україна була б краще підготовлена ​​до задоволення своїх потреб у сфері безпеки, якби вона мала власне угруповання.

«Це дозволило б Україні відслідковувати все, від пересування російських солдатів до визначення шляхів евакуації для мільйонів біженців», – заявили у групі.

МакКінні сказав, що поки не може обговорювати кошторис витрат чи кількість супутників, які Satellogic зробить для України. За його словами, наявність власного сузір’я «дасть їм певний контроль над своєю долею».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів