Поділитись:

Будапешт готовий підтримати нафтове ембарго лише в одному випадку, – МЗС Угорщини

Середа, 11 травня 2022, 13:45
Будапешт готовий підтримати нафтове ембарго лише в одному випадку, – МЗС Угорщини

Глава МЗС Угорщини Петер Сійярто заявив, що Будапешт готовий підтримати нафтове ембарго проти рф, якщо воно стосуватиметься тільки морських транспортних шляхів.

Про це, як пише «Європейська правда», повідомляє Hirado.hu.

За словами Сійярто, Європейська комісія не має пропозицій протистояти негативним наслідкам можливого російського нафтового ембарго, тому уряд займе вихідну позицію, що трубопровідна нафта має бути винятком із цієї заборони.

Глава міністерства попередив, що набуття чинності пропозицією Брюсселя в її нинішньому вигляді завдасть величезної шкоди Угорщині, оскільки повністю зруйнує енергетичну безпеку країни.

Він підкреслив, що такий захід призведе до подорожчання палива приблизно на 55-60 відсотків, що також відіб'ється на ціні всієї іншої продукції.

«Ми дали зрозуміти Європейській комісії, що ми можемо проголосувати за цю пропозицію, лише якщо Брюссель також запропонує розв'язання проблеми, створеної Брюсселем», – зазначив Сійярто.

За його словами, потрібна програма модернізації структури енергопостачання Угорщини на мільярди євро.

Як заявив Сійярто, під час переговорів стало ясно, що у Брюсселя немає прийнятних рішень у цьому відношенні.

Таким чином, уряд повертається до вихідної позиції, що введення нафтового ембарго проти росії було б реалістичним лише в тому випадку, якби воно стосувалося тільки морських транспортних шляхів, а трубопровідний транзит був би повністю звільнений, підкреслив міністр.

Нагадаємо: посол Угорщини в Україні Іштван Ійдярто заявив, що його країна «ніколи не була проти» вступу України в НАТО, та «не буде проти», якщо Київ все ж бажатиме приєднатися до Альянсу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
09 квітня 2024
23 лютого 2024
14 лютого 2024
01 лютого 2024
29 січня 2024
28 січня 2024
23 січня 2024
18 грудня 2023
15 листопада 2023
09 листопада 2023