Поділитись:

Нерест: на Світязі вилучили 53 кілограми риби, зареєстрували «кримінал»

Вівторок, 10 травня 2022, 15:26
Нерест: на Світязі вилучили 53 кілограми риби, зареєстрували «кримінал»

З 28 по 30 квітня  Держекоінспекція Волинської області проводила перевірки на озерах Шацького національного природного парку. Перевірялося дотримання вимог рибальства під час нерестового періоду. Інспектори зафіксували факт незаконного вилову риби на озері Світязь.

Про це йдеться на сторінці Держекоінспекції у Волинській області у Фейсбуці.

Екоінспектори виявили і вилучили з води 40 знарядь вилову риби (мережі та ятері). Також вилучили 53 кілограми сомика карликового.

Державна екологічна інспекція звернулась з заявою у Головне управління Національної поліції у Волинській області з проханням внести відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо дій чи бездіяльності посадових осіб Шацького національного природного парку в частині проведення меліоративного вилову риби в заборонений період.

Орім того, екоінспекція у Волинській області звернулась в Державну екологічну інспекцію України про отримання в установленому законом порядку дозволу про проведення позапланового заходу державного нагляду (контролю) Шацького національного природного парку в частині дотримання вимог природоохоронного законодавства при проведенні меліоративного вилову риби згідно з затвердженими лімітами та виданого дозволу.

Нерест: на Світязі вилучили 53 кілограми риби, зареєстрували «кримінал» 

Нагадаємо, що у перший тиждень травня волинські браконьєри завдали шкоди природі на понад 40 тисяч гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів