Поділитись:

В Ізюмі під завалами знищеного окупантами будинку знайшли 44 тіла

Вівторок, 10 травня 2022, 12:40
В Ізюмі під завалами знищеного окупантами будинку знайшли 44 тіла

фото ілюстративне 

У тимчасово окупованому Ізюмі з-під завалів п’ятиповерхового будинку, який окупанти знищили ще в першій декаді березня, знайшли тіла 44 загиблих цивільних.

Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов

«Це черговий жахливий воєнний злочин російських окупантів проти мирного населення! Ми фіксуємо кожен, і за кожен вони заплатять!» – написав він. 

Як повідомляє Українська правда, Синєгубов пояснив, що місто Ізюм залишається найгарячішою точкою Харківської області, де постійно ведуться бої. ЗСУ свої позиції там тримають, однак це місто понад два місяці фактично перебуває під окупацією, велика кількість житлових будинків там зруйнована. Провести евакуацію чи доставити туди гумдопомогу неможливо.

Завдяки місцевим мешканцям, які там залишилися, наразі завершили розбирати один зі зруйнованих ще у березні житлових будинків.

Це 5-поверхівка, під завалами якої знайшли 44 тіла місцевих мешканців.

Синєгубов не може сказати точно, були ці люди у бомбосховищі, підвальному приміщенні чи у власних квартирах. Зруйнована не частина, не під’їзд, а весь будинок внаслідок артилерійських обстрілів окупантів.

«Такий будинок там не один, на жаль, але спеціальної техніки для розбору цих завалів немає, тому це все робиться вручну і, звичайно, це робиться не цілодобово, а коли немає обстрілів», – зауважив він. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів