Поділитись:

НБУ послабив та уточнив валютні обмеження

Вівторок, 10 травня 2022, 10:50
НБУ послабив та уточнив валютні обмеження

Національний банк України послабив та уточнив деякі валютні обмеження під час війни. Так, з 10 травня українцям дозволено переказувати кошти за кордон з метою виплати аліментів.

Про це повідомили в пресслужбі НБУ. 

Крім того, іноземним інвесторам дозволено переказувати за кордон кошти, що будуть отримані у зв’язку з проведеною після 1 квітня 2023 року виплатою погашення або сплатою доходу за облігаціями внутрішньої державної позики України, згідно з умовами їх розміщення. 

«Це сприятиме підвищенню зацікавленості нерезидентів у купівлі ОВДП, зокрема за кошти, отримані від планових погашень та виплат доходу», – пояснили в НБУ.

Однак, щодо виплати аліментів, тимчасово заборонено розрахунки за кордоном з метою купівлі цінних паперів, акцій, облігацій та сплати брокерських послуг за цими операціями, що здійснюються з використанням карток, емітованих українськими банками.

Ці зміни покликані обмежити непродуктивний відтік капіталу та захистити міжнародні резерви України. 

Обмеження ніяк не впливає на використання карток українських банків за кордоном для розрахунків із метою оплати вартості будь-яких інших товарів, робіт та послуг. Вони як і раніше можуть здійснюватися без обмежень, – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів