Поділитись:

Для путіна не може бути дня перемоги, лише безчестя і поразка, – Міноборони Британії

Вівторок, 10 травня 2022, 09:26
Для путіна не може бути дня перемоги, лише безчестя і поразка, – Міноборони Британії

Глава Міноборони Британії Бен Воллес заявив, що для президента росії володимира путіна не може бути жодного дня перемоги, на нього чекає безчестя і поразка в Україні. 

Про це він сказав під час промови в Національному музеї армії, фрагменти якої наводить Міноборони Британії, – повідомляє «Європейська правда».

«Ми всі хочемо, щоб ця безглузда війна не відбувалася, але як переважна більшість світу ми не можемо стояти осторонь, залишивши Україну без засобів захищати себе», – сказав він.

«Погляньте на абсурдність російських генералів, блискучих у своїх парадних уніформах, медалях і нагородах. Вони є співучасниками. І для них, і для путіна не може бути жодного дня перемоги, тільки безчестя і неодмінна поразка в Україні», – заявив Воллес.

Він сказав, що дії російської армії «ганьблять» бійців країни часів Другої світової війни і закликав притягнути російських генералів до відповідальності.

Воллес вказав на напади на мирних жителів, на жінок і дітей, а також на випадки сексуального насильства. Він сказав, що всі професійні солдати «повинні бути вражені» поведінкою російської армії.

Пізніше, виступаючи на окремому заході в Королівському коледжі Лондона, Воллес сказав, що «жорстокість» росії в Україні може надіслати «неймовірно небезпечний» сигнал, якщо путін досягне успіху. Якщо рф виграє війну після того, як її військові вчинили вбивства і згвалтування, а також бомбили цивільні території, це буде вказувати державам у всьому світі, що їм «просто потрібно бути більш жорстокими», ніж інші, щоб досягти своїх цілей.

«Якщо путін досягне успіху в Україні, то начувайтеся», – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів