Поділитись:

У Берліні росіяни напали на ведучу Наталію Мосейчук та знімальну групу «1+1»

Понеділок, 09 травня 2022, 23:31
У Берліні росіяни напали на ведучу  Наталію Мосейчук та знімальну групу «1+1»

У Трептов-парку в німецькій столиці Берліні 9 травня відбувся напад на знімальну групу програми ТСН телеканалу «1+1».

Про це повідомили активіст української громади в Німеччині Олександр Снідалов, посольство України в Німеччині і ТСН.

За словами Снідалова, напад стався тоді, коли журналісти фільмували сюжет про порушення під час заходів 9 травня. У цей час, каже чоловік, поліція була поруч і не запобігла нападу.

Журналісти ТСН стверджують, що на них напали учасники акції, які прийшли до меморіалу воїнам Червоної армії. У них при собі були червоні прапори та «георгіївська стрічка», які поліція Берліна заборонила демонструвати 8 і 9 травня.

«У цей час знімальна група "1+1" та ведуча Наталія Мосейчук фіксували порушення на камеру. Учасники акції напали на знімальну групу, вигукуючи заклики до насильства», – стверджують у ТСН.

Посольство України в Німеччині заявило, що знає про інцидент «за участі російськомовного громадянина, який намагався завдати тілесних ушкоджень» Наталі Мосейчук у Трептов-парку.

«Закликаємо поліцію Берліна негайно вжити усіх необхідних заходів, щоб якомога швидше провести слідство щодо нападу на представників засобів масової інформації та притягти винних до відповідальності», – додали в дипустанові.

Сама Мосейчук поки не коментувала інформацію про напад, але підтвердила, що перебуває в Берліні, де знімала репортаж про відзначення 9 травня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів