Поділитись:

Каннський кінофестиваль відмовив у акредитації російським журналістам

Вівторок, 10 травня 2022, 07:47
Каннський кінофестиваль відмовив у акредитації російським журналістам

Організатори Каннського кінофестивалю в офіційних заявах стверджують, що не допустять ЗМІ, пов'язані із державними структурами, однак фактично акредитацію не отримав жоден із російських журналістів.

Про це повідомляє The Wrap, передає Суспільне.

На думку організаторів, журналісти рф «не відповідають євроцінностям». Керівниця пресслужби кінофестивалю Агнес Леруа заявила, що вони «чекали, поки відносини між росією та Україною налагодяться», перш ніж ухвалити рішення щодо акредитації росіян, однак за 10 днів до початку відповіді на запитання, чи Канни акредитували когось із російських журналістів, The Wrap так і не отримали.

Позиція фестивалю щодо росії була викладена у заяві ще 1 березня.

У ній, зокрема, йшлося, що: «Якщо війна не закінчиться в умовах, які задовольнять український народ, було вирішено, що ми не будемо вітати офіційні російські делегації та не прийматимемо присутності будь-кого, пов’язаного з російським урядом. (…) Відданий своїй історії, яка розпочалася в 1939 році з опору фашистській і нацистській диктатурі, Каннський фестиваль завжди служитиме митцям і професіоналам галузі, які підіймають свій голос, щоб засудити насильство, репресії та несправедливість, з основною метою – захистити мир і свободу».

Цьогоріч Каннський кінофестиваль триватиме з 17 по 28 травня. Попри заклик України до світових кіноспільнот бойкотувати російський кінематограф, до основної конкурсної програми кінофестивалю включили картину російського режисера Кіріла Сєрєбряннікова «Дружина Чайковського».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів