росіяни готуються 11 травня застосувати хімзброю на «Азовсталі»,– місцевий депутат

Понеділок, 09 травня 2022, 17:00

Депутат міської ради Маріуполя Олександр Лашин зі своїх джерел дізнався, що 11 травня російські окупанти готуються застосувати хімічну зброю проти українських захисників на території «Азовсталі».

Про це з посиланням на facebook-сторінку Лашина пише Українська правда.

"Щойно мені стало відомо – вийшли люди з Маріуполя на контакт – що 11 числа готують велику хімічну атаку на "Азовсталь". У Маріуполі попереджають місцевих мешканців, аби із завтрашнього дня вони не виходили на вулиці: наших хлопців, наших героїв хочуть викурити з "Азовсталі" – у них нічого не виходить, і вони ось хочуть застосувати такі "геноцидні" речі, як хімічна зброя, дуже потужна", – йдеться в повідомленні.

Лашин закликав міжнародну спільноту, Організацію Об’єднаних Націй і Міжнародний комітет Червоного Хреста не допустити використання хімічної зброї російськими військовими на території Маріуполя.

За його словами, в місті перебуває велика кількість цивільного населення, яке також постраждає від хімічної зброї.

Лашин не пояснив, від кого конкретно він отримав цю інформацію. Імовірно, депутат сконтактував із кимось, хто перебуває в Маріуполі, і отримав інструкцію не виходити з дому від колаборантської адміністрації в місті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: