Поділитись:

У Варшаві під час акції протесту висміяли армію рф (фото, відео)

Понеділок, 09 травня 2022, 06:30

Тисячі українців, поляків та представників інших національностей зібралися у неділю в центрі Варшави на акцію протесту проти російської агресії в України під назвою «Россия, иди на х...»

Вони пройшли маршем від Палацу культури та науки до посольства рф, скандуючи гасла на підтримку України та вимагаючи врятувати захисників Маріуполя, які перебувають на комбінаті «Азовсталь», – пише Укрінформ. 

 

 

 

 

Учасники акції йшли з українськими прапорами та плакатами на кшталт «Врятуйте Азовсталь», «Стоп путін», «Стоп війні», «Будь сміливим, як Україна», «Побороли нацизм – поборемо і рашизм», «Русский военный корабль, или на х..» тощо.

Учасники акції скандували гасла: «Слава Україні – Героям Слава», «Слава Нації – смерть ворогам», «Врятуйте Азовсталь» та інші.

Під час маршу з динаміків регулярно звучала пісня «Ой у лузі червона калина».

У рамках акції відбувся хеппенінг. Зокрема, на чолі колони їхали декілька автомобілів. На одному з них був макет ракети у синьо-жовтих кольорах, яку організатори акції назвали Нептуном. У колоні був також трактор з українським прапором і БМП, що мало на меті висміяти російську армію, техніку якої розтягували українські аграрії. Крім того, у рамках хеппенінгу чоловік, передягнутий у форму українського спецпризначенця, вів трьох полонених: двох російських танкістів із головами свиней, а також нібито російського офіцера з медалями.

 

  

 

 

Учасники акції пройшли маршем до посольства рф у Варшаві. Під посольством виступили активісти, зокрема лідерка варшавського Євромайдану Наталка Панченко, лідерка організації “Загальнопольський страйк жінок” Марта Лемпарт, депутат Сейму Міхал Щерба та інші. Під час виступів активісти та політики закликали світ врятувати героїчних оборонців Маріуполя, надати Україні усіляку допомогу у боротьбі з російським агресором, запровадити ще жорсткіші санкції проти рф.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
09 березня 2024
03 березня 2024
23 лютого 2024
19 лютого 2024
17 лютого 2024
16 лютого 2024
14 лютого 2024
30 грудня 2023
28 грудня 2023
07 грудня 2023