Поділитись:

Експерти назвали несподівану користь відеоігор

Понеділок, 09 травня 2022, 03:14
Експерти назвали несподівану користь відеоігор

Регулярне використання відеоігор забезпечує людину щоденними завданнями, які необхідні для підтримки гостроти пам’яті та мислення. Такого висновку дійшли експерти з Клініки Мейо.

Про це пише iTechuа.

Широко поширена думка про те, що захоплення відеоіграми позбавляє людину набагато більш корисних для здоров’я видів активності на кшталт прогулянок на свіжому повітрі, читання книг або інших фізичних навантажень.

Через це до відеоігор у суспільстві сформовано, загалом, негативне ставлення, хоча їхня популярність зростає, особливо серед дітей та підлітків. Але не так погано, як показало нове дослідження американських учених. Вони з’ясували, що як щоденні відеоігри, так і розгадування кросворду – прекрасний початок дня, який позитивно впливає на здоров’я мозку.

Щоправда, це стосується людей середнього та старшого віку, які, як правило, відеоіграми не захоплюються. Особи цієї вікової групи, що грають на комп’ютері або смартфоні в слова, забезпечують своєму мозку додаткове навантаження, що дає можливість зберегти гостроту пам’яті та розумових процесів.

А це затримує зниження когнітивної діяльності та інші негативні вікові зміни. Але навіть молоді люди за допомогою відеоігор все-таки можуть зберігати певний рівень функціоналу свого мозку, звичайно, якщо захоплення не перетворюється на подібність до патології, в результаті якої підліток витрачає на дані ігри весь свій вільний час.

Хоча точний механізм позитивного впливу відеоігор не може бути визначений експертами, вони вже давно встановили, що регулярні навантаження для мозку, включаючи розгадування кросвордів, вивчення іноземної мови, навчання грі на музичних інструментах тощо зберігають здоров’я та активність цього органу. Це той самий виклик, який нам щодня необхідний, щоб, як кажуть, інтелектуально не закиснути.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів