Поділитись:

На Волині дозволили розміщувати агітацію у приміщеннях сільських рад

П'ятниця, 25 листопада 2016, 14:54
На Волині дозволили розміщувати агітацію у приміщеннях сільських рад

Волинській області окремі органи місцевої влади дозволили кандидатам розміщувати друковану агітаційну продукцію у приміщеннях сільських рад. Це прямо суперечить Закону України "Про місцеві вибори", згідно з яким агітація у будівлях органів влади забороняється.

Станом на початок агітаційної кампанії з виборів – 11 грудня, – попри зауваження спостерігачів, відповідні рішення не були змінені. За результатами моніторингу Громадянської мережі ОПОРА стало відомо: дві сільські ради у Прилісненській і Поворській об'єднаних територіальних громадах своїми рішеннями надали дозвіл кандидатам розміщувати друковані агітаційні матеріали у приміщеннях цих рад.

Зокрема, у Поворській об'єднаній територіальній громаді Поворська сільська рада прийняла рішення № 10/1 "Про відведення місць для розміщення матеріалів передвиборної агітації" від 24 жовтня, яким визначила і обладнала стенд для розміщення матеріалів передвиборної агітації у будівлі сільської ради.

Cхожа ситуація і у Прилісненській об'єднаній територіальній громаді. Там – у Серхівській сільській раді дозволили розміщувати агітаційні матеріали у своєму приміщенні.

"Виконком Серхівської сільської ради вирішив відвести місця для розміщення матеріалів передвиборної агітації в с. Серхів. Обладнати у відведених місцях дошки оголошень та стенд у приміщенні сільської ради по вул. Довжиця, 31", - ідеться у рішенні № 70 виконавчого комітету ради "Про відведення та обладнання місць для розміщення матеріалів передвиборної агітації" від 20 жовтня.

Довідка:

Згідно з частиною 4 статті 56 Закону України "Про місцеві вибори" – плакати, стенди, листівки та інші друковані агітаційні матеріали (крім матеріалів, що розміщуються на носіях зовнішньої реклами) розміщуються лише у місцях, визначених і обладнаних місцевими органами виконавчої влади чи органами місцевого самоврядування не пізніш як за 45 днів до дня голосування.

Згідно з частиною 9 пункту 5 статті 60 цього ж Закону, – забороняється розміщувати друковані передвиборні агітаційні матеріали, політичну рекламу та повідомлення про перебіг виборчого процесу на пам'ятках архітектури, на об'єктах культурної спадщини, на будинках і в приміщеннях органів державної влади, органів влади Автономної Республіки Крим, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій державної та комунальної форми власності, а також у місцях, де вони перешкоджають безпеці дорожнього руху.

Надрукувати
мітки:
коментарів