Поділитись:

У Луцькраді думають, якому управлінню віддати спортивні школи міста

П'ятниця, 25 листопада 2016, 12:50
У Луцькраді думають, якому управлінню віддати спортивні школи міста

У Луцьку хочуть передати дитячо-юнацькі спортивні школи у підпорядкування управлінню з питань фізичної культури та спорту Луцької міської ради.

Нині ДЮСШ перебувають у підпорядкуванні управління освіти Луцької міської ради. Про це 25 листопада сказав заступник міського голови Луцька Юрій Моклиця під час засідання комісії з питань міжнародного співробітництва, інформаційної політики, молоді, спорту та туризму.

Зі слів Юрія Моклиці, спортивні школи у підпорядкування управління спорту дадуть хороші спортивні результати.

Натомість начальник управління освіти Олег Гребенюк зауважив, що не вважає, що варто забирати ДЮСШ із підпорядкування його управління.

"Категорично не погоджуюсь з такою позицію, бо законодавча база не заперечує перебування ДЮСШ в сфері управління освіти. Яка ж мета такої реорганізації, якщо система фінансування змінена не буде? Спортшколи вже впорядковані так, як тільки це можна зробити, бо вони повністю інтегровані в нашій структурі", – сказав Олег Гребенюк.

Депутат Луцькради Наталія Бунда сказала, що перехід ДЮСШ міста в нове управління дасть новий виток у розвитку спорту.

"Мені прикро, що це все перетворилось на перетягування ковдри між двома управліннями. У вас головний процес – давати загальну середню освіту для кожної людини. На жаль, це ще пережитки з радянських часів. Мені прикро, що ви так сприймаєте, як ніби у вас щось забирають. Ми хочемо просто дати новий виток розвитку спорту", – сказала Наталія Бунда.

Втім, депутатська комісія не підтримала проект рішення, озвучений Юрієм Моклицею.

Надрукувати
мітки:
коментарів