Поділитись:

"Це піар Шелепа!" – головна муніципалка про намір створити гаражний кооператив

П'ятниця, 25 листопада 2016, 11:35
«Це піар Шелепа!» – головна муніципалка про намір створити гаражний кооператив

У Луцькій міській раді виник конфлікт через нібито незаконно встановлені гаражі на вулицях Гірна та Рогова.

Інцидент трапився на комісії з питань дотримання прав людини, законності та боротьби з корупцією 25 листопада.

Представник "Народного контролю" Павло Данильчук озвучив проект рішення, в якому запропоновано скасувати рішення виконавчого комітету, прийняте в червні. Тоді члени виконкому вирішили знести 83 гаражі, встановлені на території колишнього військового містечка.

Павло Данильчук запропонував піти на зустріч людям, скасувавши рішення виконкому, і дозволити створити гаражні кооперативи.

Начальник департаменту муніципальної поліції Юлія Сиротинська зауважила, що створювати гаражні кооперативи на цій території не можна. Мовляв, є відповідні висновки архітектурного та земельного управлінь.

Зі слів Сиротинської, жителі вулиці Гірної просили знести ці гаражі, оскільки там часто змушені проходити діти, що особливо небезпечно в нічний час. Крім того, начальник департаменту повідомила, що у результаті розслідувань виявилося, що багато власників гаражів насправді не зберігають там того, про що вказують в документах.

"Це піар Шелепа!" – підсумувала Юлія Сиротинська намір перешкодити знесенню гаражів.

Такий вислів обурив Павла Данильчука. "Ви посадова особа. Ви не маєте права давати оціночних суджень!" – вигукнув він.

У дискусію втрутився представник "Народного контролю" Михайло Шелеп. Він зауважив, що гаражі на вулицях Гірна і Рогова були встановленні законно.

"Люди знайшли карту 1971 року. Там вже є близько 20 металевих конструкцій. Це підтверджує, що люди не порушували закону", – зауважив Шелеп.

Таким чином, зі слів активіста, виконком прийняв рішення про демонтаж "всліпу".

"На жаль, виконком приймає рішення "всліпу". А чиновники питання не вивчили. Це є шантаж. Це не є якісна робота чиновників", – додав він.

Крім того, Михайло Шелеп звинуватив головну муніципалку в тому, що вона нібито шантажує власників гаражів рішенням виконкому.

Це, своєю чергою, обурило пані Сиротинську, яка заявила, що писатиме звернення до прокуратури і перепитала секретаря, чи є аудіозапис слів Шелепа.

Тим не менше, у підсумку комісія підтримала проект рішення щодо скасування рішення виконавчого комітету.

Надрукувати
мітки:
коментарів