Поділитись:

Відмивали мільйони доларів: ДБР розкрило схему виведення коштів російських бізнесменів з країни (фото, відео)

Субота, 07 травня 2022, 13:35

Працівники ДБР викрили організовану групу, яка намагалася заробити в умовах агресії рф проти України. Ділки організували незаконне виведення з країни коштів російського та білоруського бізнесу, які могли бути націоналізовані та направлені на потреби ЗСУ.

Про це у суботу, 7 травня, повідомили на фейсбук-сторінці Державного бюро розслідувань.

ДБР вийшло на групу зловмисників під час проведення фільтраційних заходів громадян росії та можливих учасників ДРГ. Організатори мали по декілька паспортів на різні прізвища.

До початку агресії ділки займались легалізацією грошей, мінімізацією податкового навантаження та виведенням коштів через афільований конвертаційний центр. При цьому зловмисники користувались корупційними зв’язками у реєстраційних та інших органах влади для виготовлення паспортів громадянина України та інших документів на вигадані імена та прізвища. На паспорти з несправжніми даними вони реєстрували комерційні структури та активно використовували їх у протиправній фінансово-господарській діяльності. Лише впродовж кількох місяців 2021 року через фіктивні фірми було переведено в готівку понад 110 млн гривень.

Вже під час активної фази війни росії проти України вони вирішили «розширити» свій бізнес та почали надавати послуги щодо нелегального виведення коштів «контрагентів» з нашої держави через механізм так званих «перестановок» готівки.

У ході проведення обшуків за місцями проживання та в офісах учасників злочинної групи було вилучено майже $1,5 млн та €150 тис., підроблені паспорти громадян України, печатки та документи фіктивних підприємств, комп’ютерну техніку з доказами протиправної діяльності.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ознаками вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364 (зловживання владою) та ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків, зборів) КК України, тривають слідчі дії. У тому числі встановлюються посадові особи у реєстраційних та інших органах влади, які сприяли видачі фальшивих документів.

Процесуальне керівництво здійснює Офіс Генпрокурора.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 березня 2024
16:46
22 березня 2024
20 березня 2024
12 березня 2024
11 березня 2024
10 березня 2024
05 березня 2024
04 березня 2024
28 лютого 2024
19 лютого 2024