Поділитись:

Екіпаж місії SpaceX Crew-3 успішно повернувся на Землю

Субота, 07 травня 2022, 00:22

Капсула пілотованого космічного корабля Crew Dragon з астронавтами Міжнародної космічної станції на борту успішно здійснила повінь у водах Мексиканської затоки. 

Як повідомляє Space.com, астронавти провели на орбіті 176 днів, пише ZN,UA.

Так, на Землю повернулися астронавти NASA Раджа Чарі, Том Маршберн та Кайла Беррон, а також астронавт Європейського космічного агентства (ESA) Матіас Маурер.

Повернення Crew-3 завершило серію з трьох космічних подій, проведених компанією SpaceX. Так, 25 квітня вона запустила перший комерційний екіпаж на МКС, а 27 – місію Crew-4 із новими астронавтами станції.

На даний момент на МКС залишаються три астронавти NASA – К'єл Ліндгрен, Боб Хайнс та Джесіка Уоткінс, космонавти «Роскосмосу» Олег Артем'єв, Денис Матвєєв та Сергій Корсаков, а також астронавт ESA Саманта Крістофоретті.

Запуск місії Crew-3 відбувся 10 листопада 2021 року. За час перебування на МКС астронавти команди провели сотні наукових експериментів, включаючи тестування нових методів вирощування сільськогосподарських культур та друк пов'язок із клітин шкіри. Маурер також провів серію експериментів «Космічний поцілунок», спрямованих на пошук коштів, які дозволять надалі підтримувати життя щодо космосу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів