Поділитись:

Буковель навесні: що подивитися у відпустці?*

П'ятниця, 06 травня 2022, 14:59
Буковель навесні: що подивитися у відпустці?*

Весна — час пробудження природи, сонячної погоди і появи перших квітів. У Карпатах зима закінчується дещо пізніше, ніж в інших регіонах України. Враховуйте це, плануючи подорож. Сніг у горах сходить тільки у квітні, і цей період традиційно вважається «низьким» сезоном, проте відпустка може бути по-справжньому захопливою. Головне — їхати на популярні курорти, які пропонують туристам гарний сервіс, велику кількість розваг. Одна з таких локацій — Буковель!

Які місця відвідати в Буковелі і поблизу

Весна приваблює красою природи, а готелі в Карпатах значно знижують ціни на проживання. До того ж головні місцеві цікавинки не втрачають свого шарму за будь-якої погоди.

  • Курортне містечко Буковель

Сам Буковель сподобається туристам, які віддають перевагу комфортному відпочинку. На добре облаштованій території розташовані всесезонний ярмарок, різноманітні атракції, кафе, бари, велике озеро штучного походження. Також мандрівники можуть покататися на оглядовому витягу.

  • Женецький Гук і водоспад Пробій

Коли навесні в горах сходить сніг, річки й водоспади Карпат стають надзвичайно красивими, охоче демонструють свою гонорову вдачу. На півдорозі між Буковелем і Мікуличиним на вас чекає Женецький Гук, води якого падають з висоти 15 м ребристими скелями. Пробій розташований ближче до Яремча, його можна відвідати у складі комплексної екскурсії до міста. Цей незвичайний каскад має висоту 8 м і дуже бурхливий потік.

  • Гірські вершини

Яка ж відпустка в Карпатах без підйому хоча б на одну вершину? До того ж для цього не обов’язково влаштовувати повноцінний похід! Курорт розташований на п’яти горах, де встановлені витяги. Навесні можуть працювати не всі, але оглядовий підйомник до вершини Буковель (№2 і 2R) курсують цілий рік. Якщо ви запланували виїзд, варто відвідати гору Хом’як і Говерлу, але тут вже знадобиться пройтися, тому одяг і взуття повинні бути максимально зручними.

  • Розважальні парки

Якщо ви їдете до Буковелю з дітьми, завітайте до великих розважальних локацій. Найвідомішою з них є етнопарк «Гуцул Ленд», покликаний в ігровій формі популяризувати історію та традиції карпатського краю. Тут можна гуляти весь день — розваг вистачить на всіх! Також популярними місцями залишаються «Леопарк» і «ДиноПарк». Окрім інтерактивних розваг, на дітлахів тут чекають майстер-класи, спортивні активності, фотозони.

Надрукувати
мітки:
коментарів