Поділитись:

З АК і смартфоном: професор УжНУ читає лекції студентам з окопів (фото)

П'ятниця, 06 травня 2022, 14:58
З АК і смартфоном: професор УжНУ читає лекції студентам з окопів (фото)

Професор Ужгородського національного університету, туризмознавець Федір Шандор проводить лекції онлайн на бойовій позиції у перервах між чергуваннями.

Про це інформує Zaxid.net.

Федір Шандор з перших днів війни вступив до територіальної оборони Закарпаття. Зараз його підрозділ перебуває на сході України, проте професор знаходить час і просить побратимів підлаштувати графік бойових чергувань так, аби встигнути провести лекцію студентам.

Фото лекції професора Федора Шандора з окопів у четвер, 5 травня, оприлюднив його бойовий побратим Віктор Щадей, який також зараз у війську.

«У перерві між бойовими чергуваннями професор УжНУ Федір Шандор читає лекцію з туризмознавства своїм студентам. Як і в мирному житті, Шандор постійно в русі, на зв’язку з активними закарпатцями, які допомагають нашим військовим. Ну а лекції студентам – це святе, їх пропускати не можна», – написав Віктор Щадей, який служить із Федором Шандором в одному підрозділі.

У коментарі «Медіацентру УжНУ» професор розповів, що домовився із командуванням і товаришами по службі, щоб графік його бойових чергувань дозволив проводити лекції із самого ранку.

«Уже 70 днів я в армії. Пішов до військкомату одразу після пар 24 лютого. Але занять зі студентами не кидав. Щопонеділка й вівторка у мене пари о 8-й ранку – жодної я не пропустив. Завжди надаю перевагу ранковим заняттям: вичитав, а потім маєш час на іншу роботу. Ось тепер проводжу теоретичні заняття для туризмознавців і студентів факультету суспільних наук, а на семінарах працюють аспіранти», – розповів Федір Шандор.

За словами професора, бойове чергування триває добу і що чотири години потрібно бути на позиції.

«Коли в мене пари, я чергую вночі, а одразу після чергування вранці проводжу пару. Крім того, в інші дні займаюся облаштуванням побуту, копаю траншеї тощо. Пари я проводжу завжди біля бліндажа. От щойно був обстріл, а ми вичитували помилки в модулях. Перейшов у бліндаж і продовжив читати лекцію», – додав професор.

З АК і смартфоном: професор УжНУ читає лекції студентам з окопів (фото)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів