Поділитись:

путін вибачився в прем’єра Ізраїля за слова лаврова про «Гітлера-єврея»

Четвер, 05 травня 2022, 23:46
путін вибачився в прем’єра Ізраїля за слова лаврова про «Гітлера-єврея»

Прем’єр-міністрові Ізраїля Нафталі Бенету зателефонував російський президент владімір путін і перепросив за антисемітські висловлювання свого міністра сєргєя лаврова, але в Кремлі забули про цей момент.

Про це повідомляє пресслужба ізраїльського прем’єр-міністра, пресреліз Кремля та російська пропагандистська служба «РІА новості» з посиланням на речника Кремля пєскова

«Сторони обговорили висловлювання російського міністра закордонних справ сєргєя лаврова. Прем’єр-міністр прийняв вибачення президента путіна за слова лаврова і подякував за його ставлення до єврейського народу і пам’ять про Голокост», – йдеться в повідомленні.

У пресслужбі Кремля оминули увагою момент щодо вибачення путіна. 

Натомість там присвятили окремий абзац про вбивство німецькими нацистами 6 мільйонів євреїв під час Другої світової війни та наголосили на необхідності визнання ключового внеску радянської армії в перемогу над нацизмом.

Сторони обговорили евакуацію цивільного населення з території «Азовсталі» в Маріуполі.

Тоді як у Кремлі кажуть, що сторони обговорили успіх евакуації цивільного населення під проводом ООН і МКЧХ, у пресслужбі Бенета вказано, що прем’єр-міністр передав президенту путіну прохання дозволити безпечний вихід решти цивільних осіб із бункерів меткомбінату.

путін начебто сказав Бенету, що російські військові, мовляв, не перешкоджають евакуації цивільних. 

Також російський президент привітав Ізраїль із Днем незалежності та побажав щастя і здоров’я євреям – громадянам Ізраїлю, які свого часу втекли з СРСР. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів