Поділитись:

Ринок нерухомості запрацював: волинський експерт розповів, які є нюанси (відео)

Четвер, 05 травня 2022, 18:48
Ринок нерухомості запрацював: волинський експерт розповів, які є нюанси (відео)

В Україні запрацював ринок нерухомості: відтепер громадяни знову можуть продавати чи купувати квартири. Разом із тим Уряд залишив деякі заборони у силі.

Які заборони знімуть за кілька тижнів, а які залишаться в силі до закінчення війни, та яка ситуація нині на ринку нерухомості на Волині, з’ясовували журналісти телеканалу «Конкурент TV».

З початком повномасштабного вторгнення росії в Україні чимало сфер діяльності зупинили свою діяльність. Після понад двох місяців бойових дій частково почали працювати виробництва, заводи та інший бізнес. Одна зі сфер, яка нині починає відновлюватися, – ринок нерухомості. Адже починаючи з 24 лютого в країні заборонили продавати та купувати будь-яку нерухомість.

Втім є нюанс: відтепер держава дуже ретельно і прискіпливо перевірятиме нотаріусів. Хто хоч трохи замішаний чи був помічений у «темний» справах, до списку добросовісних фахівців не потрапить. Відповідно, вони не зможуть працювати на ринку нерухомості.

Стабілізується ринок нерухомості приблизно за місяць, коли дозволять продавати й купувати як квартири, так і землю та будинки. Щодо ситуації із цінами – тут усе прогнозовано: зростання. І пов'язане воно не тільки з війною, бо ж ціни «лізли» догори ще до війни.

Тож якщо ви захочете придбати нерухомість, наприклад, квартиру, то зробити ви можете уже зараз. З землею, будинками, дорученням, спадщиною, договорами дарування та стягненням іпотечних договорів – складніше. Адже це ще залишається під забороною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
09:09
19 квітня 2024
18 квітня 2024