Поділитись:

Данилов заявив, що у травні гаряча фаза війни не закінчиться

Середа, 04 травня 2022, 08:25

Гаряча фаза війни в Україні не завершиться у травні.

Про це під час інтерв'ю телеканалу ISLND TV зазначив секретар РНБО Олексій Данилов, пише УНІАН.

Данілов нагадав, що ще колишній президент рф борис єльцин «зазіхав на Крим».

«Ми у війні перебуваємо 30 років. рф ніколи не мала бажання залишати нас у спокої. Навіть єльцин вже тоді зазіхав на Крим і говорив, що це не зовсім наша територія», — сказав Данилов.

Данилов вважає, що війна росії проти України буде тривалою, а гаряча фаза російської агресії не закінчиться в травні.

За словами секретаря РНБО, закінчення війни залежить від українських військових і наших партнерів.

«Якщо говорити про цю частину гарячої фази війни, то я не оптиміст, що вона закінчиться в травні. Це буде тривала війна і вона буде ще продовжуватися на нашій території», – сказав Данилов.

Він додав, що закінчення війни залежить від багатьох факторів.

«Скільки за часом? Це залежить від багатьох факторів. В першу чергу це залежить від нашого війська. І це залежить від наших партнерів, потрібно це визнавати і про це потрібно говорити. Тому що без підтримки партнерів, нам було б дуже складно стримувати цю російську армаду, яка почала рухатися на нас 24 лютого», — підкреслив він.

Секретар РНБО нагадав, що російська армія планувала захопити Україну за два-три дні, а найбільш «оптимістичні сценарії» прогнозували захоплення за два-три тижні і подальшу партизанську війну українців проти країни-агресора.

Раніше радник глави офісу президента Олексій Арестович припускав, що наступ росії на сході України видихнеться за два-три тижні. Після цього активні бойові дії можуть припинитися, а війна перейде в позиційну фазу.

Нагадаємо, що безпрецедентно швидка допомога Сполучених Штатів Україні в галузі безпеки й оборони суттєво змінила ситуацію на полі бою, відчутно посиливши українські сили, і ця підтримка лише збільшуватиметься надалі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів