Поділитись:

Світовий Конґрес Українців закликає проголосити 9 травня «Днем ганьби» росії

Середа, 04 травня 2022, 06:37

Міжнародна організація Світовий Конґрес Українців (СКУ) започатковує кампанію в соціальних мережах з метою зруйнувати спроби росії відзначити «День перемоги» 9 травня, а натомість закликає проголосити його «Днем ганьби рф».

Про це СКУ повідомили на своєму сайті, передає Суспільне.

У межах флешмобу СКУ закликає 9 травня наповнити соцмережі фотодоказами злочинів, які скоїли солдати російської армії на території України, з повідомленням:

«Ні перемозі гнобителів #RussianShameDay».

Це має відвернути увагу від «примусових святкувань перемоги». Організація закликає всіх об'єднатися, щоб протидіяти фальшивим заявам володимира вутіна про начебто «перемогу» в окремих частинах України.

«Ми вшановуємо всіх тих, хто пожертвував своїм життям за вільний світ під час Другої світової війни. Сьогодні ми повинні перемогти всі прояви російського фашизму та нацизму та протистояти спробам путіна привласнити історичні події, щоб просувати фальшиву розповідь про перемогу та честь, тоді як єдине, з чим має асоціюватися сучасна росія, – це ганьба», – зазначив президент Cвітового Конґресу Українців Павло Ґрод.

Світовий конгрес українців – це неприбуткова міжнародна організація, яка об'єднує 20 млн українців у 133 країнах світу. Організація має статус учасника міжнародної неурядової організації в Раді Європи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів