Поділитись:

«Звісно, це не Анджеліна Джолі»: в українських полярників оселилася самка південного морського слона (фото)

Вівторок, 03 травня 2022, 00:29

Українські полярники показали самку південного морського слона, яка відвідала станцію "Академік Вернадський". Поряд з полярниками тварина спить, прокидається, чешеться і знову засинає.

Про це розповіли працівники Національного наукового антарктичного центру.

"Звичайно, це не Анджеліна Джолі", – з гумором коментують полярники несподіваний візит.

Вчені відзначають, що тварина знайшла собі затишне місце біля дизельної. Оскільки нещодавно старі дизелі замінили на нові, техніка працює набагато тихіше. Для морського слона ці звуки – як колискова.

 

 

Південні морські слони – найбільші серед ластоногих. Самці можуть важити до 5 тонн. Їхні розміри становлять 5-6 метрів у довжину. Саме через огрядність і "хобот" у вигляді шкіряного мішка на носі цих тюленів прозвали слонами.

Більшість життя вони проводять у воді. Там шукають їжу. Зимують морські слони також у воді. На узбережжі їх можна побачити навесні, влітку або на початку осені. Вони розташовуються на суші на час спарювання та линяння. Примітно, що самці влаштовують величезні гареми, у які можуть входити до кількох сотень самок.

 

 

Загальну кількість морських слонів оцінюють у 800 тисяч областей. Вони живуть на островах Субантарктики. Можуть мігрувати до Південної Америки, Південної Африки та Австралії.

Наприкінці ХІХ-початку ХХ ст. морських слонів масово вбивали. Все заради жиру, який використовували у промисловості. Від повного винищення їх урятувало лише те, що люди почали використовувати штучний жир.

 

 

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
20 серпня 2022
12 серпня 2022
27 квітня 2022
26 березня 2022
20 грудня 2021
29 січня 2021
18 листопада 2020
31 жовтня 2020
28 березня 2020
16 березня 2020
30 січня 2020
01 січня 2020
31 жовтня 2019
25 вересня 2019
30 квітня 2019
09:00