Поділитись:

Патріотичні тату: як лучани прикрашають своє тіло українською символікою (відео)

Понеділок, 02 травня 2022, 15:50
Патріотичні тату: як лучани прикрашають своє тіло українською символікою (відео)

З початку війни українці активно почали набивати патріотичні татуювання. Аби таким чином виявити свою любов до Батьківщини, до майстрів тату записуються і лучани.

Про це йдеться в сюжеті телеканалу «Конкурент TV».

Через рашистське вторгнення в Україну Євген Раковський втратив свій дім у Краматорську на Донеччині. Не знаючи, що буде далі, чоловік разом із рідними поїхав на захід України. Вже в Луцьку Євгену вдалось знайти роботу, на якій він може займатись улюбленою справою – татуюваннями.

«Я приїхав із Краматорська. Влаштувався добре, і, як я зрозумів, відносно швидко…В принципі, все подобається: гарне місто, приємні люди, – розповів Євген Раковський. – З людьми спілкуватися дуже цікаво, різні історії…Ну і, звісно, художній процес нікуди не дівається – це дуже цікаво вигадувати стиль, як прикрасити людину».

За збігом обставин робити татуювання до майстра Євгена прийшла жінка, яка також разом із родиною була вимушена покинути домівку, що також у Краматорську. Ірина розповіла: це вже не перше її тату, однак саме це наповнене особливим сенсом. 

«Я хочу зробити напис, який для мене дуже багато означає, тому що мій коханий чоловік залишився у Донецькій області в Краматорську. Чоловік, який займається волонтерством і своєю роботою… Для мене цей напис значимий», – зазначила Ірина.

Зі слів жінки, найбільший біль полягає у тому, що війна розлучила її з рідними. І татуювання з написом «Мені так хочеться бути там, де й ти» назавжди нагадуватиме їй про те, наскільки все ж важливо цінувати моменти та близьких. Бо ж ніколи не знаєш, що може трапитись завтра.

Загалом від початку війни українці дуже активно почали відвідувати тату-салони та набивати патріотичні татуювання.

«Зараз робота стала більш жвавою. Зараз військові приходять набивати тату патріотичні, або групу крові... Мені подобається, тому що патріотичні тату – це бомба», – розповіла тату-майстер Аліна.

Аліна тішиться, коли й інші українці записуються на сеанс, аби таким чином виявити свою любов до України.

«Це всередині в українців, я дуже цим пишаюсь. В нас не б’ють хрест, в нас набивають тепер герби, прапори – все українське», – зазначила вона. 

Ескізи патріотичних татуювань є різноманітні, утім з-поміж усього деякі користуються особливою популярністю. Часто лучани набивають на своєму тілі герб України. Далі – колоски з кольорами українського державного прапора. Та, звісно, контур кордону України – як знак того, що Україна незламна і її територіальна цілісність незмінна. Це татуювання лучани полюбляють доповнити ще кількома словами: «Дім» або ж «Вільна».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 серпня 2023
17 серпня 2023
24 травня 2023
16 травня 2023
05 листопада 2022
29 вересня 2022
18 червня 2022
16 травня 2022
16:47
17 квітня 2022
12 січня 2022