Поділитись:

Підготували резолюцію: коли США можуть ввести свої війська в Україну

Понеділок, 02 травня 2022, 08:50

Конгресмен від Республіканської партії США Адам Кінзінгер анонсував внесення спільної резолюції, що передбачає використання Збройних сил США для захисту України у разі, якщо росія застосує зброю масового ураження.

Резолюція про дозвіл на використання військової сили для захисту американських союзників 2022 дозволить президенту США Джо Байдену використовувати американські війська для відповіді в разі застосування росією хімічної, біологічної та ядерної зброї проти України.

«Я представляю цю резолюцію, як чітку червону лінію, щоб адміністрація могла вжити відповідних заходів у разі застосування росією хімічної, біологічної та/або ядерної зброї. Ми повинні стояти на захисті людства і повинні стояти разом із нашими союзниками», — зазначив Кінзінгер.

За словами конгресмена, нині не лише Україна, але й все людство потребують підтримки США. Він також виклав основні засади резолюції:

Обґрунтування. До того, як застосувати військову силу, або щонайшвидше після, але не пізніше ніж за 48 годин, президент має надати спікеру Палати представників та тимчасовому виконувачу обов'язків голови Сенату свій висновок про те, що подальші дипломатичні зусилля чи інші мирні засоби не забезпечать належним чином інтересів нацбезпеки США щодо України, або навряд чи захистять чи відновлять територіальну цілісність України.

Звіти Конгресу. Президент має не рідше одного разу на 60 днів надавати Конгресу звіти щодо питань цієї резолюції, зокрема, про дії, що вживаються в цьому контексті, та план зусиль, необхідних для завершення таких дій.

Завершення. Надані повноваження припиняються з дати, коли президент засвідчує Конгресу, що територіальну цілісність України відновлено.

Нагадаємо, що угорський міністр Гергель Гуляш заявив, що Будапешт накладе вето на будь-яку європейську пропозицію, яка призведе до обмеження імпорту енергоносіїв з росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
23 березня 2024
20 березня 2024
17 березня 2024
08 березня 2024
07 березня 2024
03 березня 2024
29 лютого 2024
24 лютого 2024
22 лютого 2024
16 лютого 2024