Поділитись:

Волинський депутат звинуватив церкву у брехні

Середа, 23 листопада 2016, 21:00

Депутат Волинської обласної ради Володимир Кучер вважає, що представники Волинської єпархії УПЦ КП "нагло брешуть", розповідаючи про покращення зовнішнього вигляду пам'ятного знаку на території кладовища Свято-Троїцького собору.

Про це у середу, 23 листопада, він заявив у коментарі діловому виданню Волині "Конкурент".

Нагадаємо, що обранець громади опублікував на своїй сторінці у Facebook гнівний пост, в якому звинуватив священнослужителів у вандалізмі та шабаші, через те, що вони розкопують могили. Прес-секретар Волинської єпархії УПЦ КП архімандрит Константин усі звинувачення відкинув.

"Це був не могильний, а просто пам'ятний знак, який зроблять гарним. Він не повинен бути, як у 90-х роках, потрібно, щоб було, як у Європі. Зважаючи на те, що це центр міста, владика бажає цивілізованого вигляду", – розповів чоловік.

Своєю чергою, обранець громади назвав таке пояснення брехнею.

"Вчора їхній священнослужитель сказав, що це поховання 1992-го року, яке не несе ніякої цінності. Це історична міста, а вони не показали мені ніяких дозволів, які б підтвердили їхні дії. Хлопці і далі там працюють. Вони там скраб шукають? Чи будуть проводити сатанинські обряди? Я ж не знаю про що думають ті священники!", – обурився депутат.

"Можливо, вони вночі проводять якісь обряди з перфоратором та болгаркою?", – додав він.

Володимир Кучер зауважив, що звертався до правоохоронних органів та намагався потрапити на прийом до керівника поліції, проте це йому не вдалося зробити.

"Вони активно працюють та борються зі злочинністю. Тому й немають часу прийняти простого смертного смерда Володимира Кучера", – сказав обранець громади.

"Напевно вони бояться анафеми, бо ж Михаїл заявляв, що всіх, хто буде забороняти будувати на території собору, відлучить від церкви", – завершив він.

Надрукувати
мітки:
коментарів