Поділитись:

США планують переманити російських учених, – Bloomberg

Субота, 30 квітня 2022, 13:57
США планують переманити російських учених, – Bloomberg

Адміністрація Білого дому має намір переманити до США провідних російських учених, заради чого планують спростити візові вимоги для міграції цінних спеціалістів.

Про це у суботу, 30 квітня, повідомив «Кореспондент» з посиланням на Bloomberg.

Зазначається, що у Білому домі готують скасування деяких візових вимог для російських висококваліфікованих вчених. Зокрема, у своєму останньому запиті Конгресу Білий дім запропонував скасувати необхідність наявності роботодавця США для отримання робочої візи.

Ймовірно, що це правило застосовуватиметься до громадян росії зі ступенем магістра або доктора наук, технологій, інженерії чи математики, отриманих у США або за кордоном.

Ця ініціатива спрямована на ослаблення високотехнологічних ресурсів президента росії володимира путіна і в довгостроковій перспективі має підірвати інноваційну базу рф.

Адміністрація хоче спростити переїзд росіян, які мають досвід роботи з напівпровідниками, космічними технологіями, кібербезпекою, передовими обчисленнями, ядерною інженерією, штучним інтелектом, технологіями ракетних двигунів та іншими спеціалізованими науковими галузями.

Нагадаємо: Financial Times повідомило, що росії не вистачає високоточних ракет у війні проти України, а її збройові заводи не в змозі виробляти достатньо, щоб задовольнити попит.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів