Поділитись:

Біля Гостомеля на трасі Київ-Ковель відкрили тимчасовий міст

Субота, 30 квітня 2022, 09:50

Раніше, аби дістатися Бучі чи Гостомеля, доводилося користуватись об’їзними шляхами та витрачати чимало часу. Найсміливіші користувалися напівзруйнованим шляхопроводом, який підірвали ще на початку російського вторгнення, аби зупинити наступ ворога на Київ.

Відтепер жителі Гостомеля, Ірпеня та Бучі їхатимуть до Києва значно швидше. Тимчасову переправу військові на трасі Київ-Ковель звели за десять днів: там металеві прогони, брус та дошки. Військові запевняють, що переправа може працювати кілька років. Новий міст витримує навантаження до 60 тонн, а значить по ньому можуть їхати вантажівки й громадський транспорт. Також переправу обладнали тротуаром для пішоходів, – інформує ТСН. 

Натомість міст у Фастівському районі Київщини вирішили капітально відремонтувати. Пошкоджені частини шляхопроводу демонтують, а замість них ставитимуть нові. Це буде дешевше за тимчасову переправу і надійніше під час експлуатації.  

"Прольоти демонтовані. Замість них поставимо вісім пригідних до використання. Це капітальний ремонт. Далі ще буде п'ять сантиметрів асфальтобетону – і повністю дорога буде відновлена. Громада використовуватиме не один рік", – каже заступник командиру полку Державної спецслужби транспорту Сергій Мануйленко. 

В околицях Києва майже готова ще одна тимчасова споруда. Із заліза та бетону переправа за кілька днів пропускатиме автівки до Фастова. Поруч зруйнований міст, який зупинив ворога на підступах до важливої залізничної станції. Річка Ірпінь та вчасно підірвані шляхопроводи врятували столицю від оточення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів