Поділитись:

Саміт G20: Джакарта підтвердила, що чекають і Зеленського, і путіна

П'ятниця, 29 квітня 2022, 14:58
Саміт G20: Джакарта підтвердила, що чекають і Зеленського, і путіна

Президент Індонезії Джоко Відодо повідомив, що Президент України Володимир Зеленський та президент рф володимир путін прийняли запрошення взяти участь у саміті G20 на Балі, який має відбутися у листопаді.

Про це повідомило УНН з посиланням на Bloomberg.

Як зазначає агентство, поки неясно, чи обидва запрошені президенти будуть присутні на зустрічі «двадцятки» особисто. Водночас, як зазначається, рф раніше вказувала, що путін планує бути присутнім на місці.

Відодо перевів телефонні переговори з путіним у п'ятницю, заявивши, що він готовий допомогти у мирних переговорах. Він передав запрошення Зеленському під час телефонної розмови на початку цього тижня.

Раніше ЗМІ писали, що включення Зеленського до списку запрошених на саміт було б для Індонезії ще більшим логістичним та дипломатичним кошмаром, якби путін вирішив особисто бути присутнім на саміті на тропічному острові Балі.

Нагадаємо: американський бізнесмен Ілон Маск окрім станцій супутникового інтернету Starlink передав Україні сонячні панелі та системи зберігання енергії Tesla Powerwall.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів